Waar ligt de Ring Utrecht?

De Raad van State heeft op 17 juli 2019 geoordeeld dat het Tracébesluit Ring Utrecht niet in stand kan blijven. De informatie op deze website is daardoor niet meer actueel. Lees hier het nieuwsbericht.

We krijgen geregeld vragen binnen over dit project. De meest relevante en voorkomende vragen verzamelen we hier. Eerder gestelde vragen zijn eenvoudig te doorzoeken met de zoekfunctie direct hieronder. Heeft u zelf een vraag, of wilt u iets aanvullen? Laat het ons weten via de contactpagina.

Wat wordt nu eigenlijk precies bedoeld met de Ring Utrecht? Gaat het ook om de ring noord? Of alleen over het zuid- en ooststuk?

De Ring Utrecht is de ringweg om de stad Utrecht. Het wordt ook wel de draaischijf van het Nederlandse snelwegennetwerk genoemd, omdat de weg zo belangrijk is voor de bereikbaarheid.

De ring bestaat uit 4 delen, waarvan 3 autosnelwegen. Namelijk de A2 aan de westzijde, de A12 aan de zuidzijde en de A27 aan de oostzijde. Het noordelijk deel van de Ring Utrecht wordt gevormd door de N230. De ringweg is in totaal 31 km lang. 

We pakken niet de de hele ring aan, maar alleen de A12 en de A27. Daarnaast wordt een klein gedeelte van de A28 aangepast.

Rijkswaterstaat werkt in de omgeving van de Ring Utrecht ook aan:

Twitter

De aanpassing van de A27/A12 Ring Utrecht is een project van Rijkswaterstaat.