Tot halverwege april werken we bij plas Laagraven (afgerond)

24-01-2019
1531 keer bekeken

Hallo! Welkom op de projectsite voor de aanpassing van de Ring Utrecht (A27/A12) door Rijkswaterstaat. Hier vindt u het laatste nieuws en kunt u terecht met al uw vragen.

De Raad van State heeft op 17 juli 2019 geoordeeld dat het Tracébesluit Ring Utrecht niet in stand kan blijven. Dit is het directe gevolg van de uitspraak van de Raad van State van 29 mei jl. over het Programma Aanpak Stikstof (PAS). De exacte consequenties van de uitspraak en de vervolgaanpak voor de A27/A12 Ring Utrecht worden de komende periode nader uitgewerkt. De informatie op deze website is daardoor niet meer actueel. Zodra er meer informatie bekend is over het vervolg, zal deze website over de A27/A12 Ring Utrecht worden bijgewerkt.
 

 

Nieuws

Wilt u in een oogopslag zien welke artikelen over uw omgeving zijn verschenen? Klik dan op de zwarte 'Kaart'-button rechts op deze pagina.

Aannemer Peek Bouw & Infra is tot medio april aan het werk bij de noordelijke plas Laagraven vlakbij de snelweg A12. De aannemer verbreedt de watergang aan de westzijde van de plas, realiseert twee duikers en verlegt het fietspad. Dit ter voorbereiding op de aanpassing van de A27/A12 Ring Utrecht.

Toekomstige situatie A27/A12 Ring Utrecht

Door nu de watergang te verbreden, is er voldoende watercompensatie als bij de toekomstige aanpassing van de A27/A12 Ring Utrecht de sloot aan de noordzijde van de plas wordt gedempt. De watergang aan de westzijde van de plas wordt dan ook rechtdoor getrokken richting snelweg A12 en gaat straks in de eindsituatie met een duiker onder de snelweg door. U kunt de toekomstige situatie met de huidige situatie via de interactieve kaart A27/A12 Ring Utrecht vergelijken. Wanneer de werkzaamheden klaar zijn, gaat Stedin bij plas Laagraven aan de slag met het verleggen van kabels en leidingen.

Nieuw groen langs plas Laagraven

Inmiddels hebben 23 bomen langs de plas Laagraven een nieuwe plek gekregen bij de zuidelijke plas op het terrein van Down Under. Ook zijn er 160 nieuwe bomen aan de noordkant van de plas geplant. Zodra de werkzaamheden zijn afgerond in april 2019, wordt het werkterrein opnieuw ingezaaid. 

 

Tijdelijke omleiding voor fietsers

Om de werkzaamheden veilig te kunnen uitvoeren, is het fietspad ten westen van de plas Laagraven afgesloten tot medio april 2019.

 

Afbeeldingen

Twitter

Op de kaart